Scooterverzekering

De scooterverzekering is een verzekering die je afsluit voor jouw scooter. Voor een brommer, bromfiets of brommobiel sluit je een gelijkwaardige verzekering af, alleen is de benaming anders. Je bent verplicht een scooterverzekering af te sluiten, dit is namelijk een motorrijtuig en daarvoor is een minimale WA-verzekering verplicht.

Je bent hiermee verzekerd voor schade die jij met je scooter aan anderen aanricht. Doordat iedereen verplicht is een WA-verzekering af te sluiten, kan de schade altijd verhaald worden op degene die de schade met zijn of haar scooter heeft aangericht. Als je onverwachtse schade aan je eigen scooter veroorzaakt en wilt dat dit ook verzekerd is, dan kun je ervoor kiezen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten.

Er zijn drie verschillende dekkingen die je kunt kiezen; de minimaal verplichte WA-verzekering, de WA + beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering. Om de juiste verzekering te vinden, kun je de scooterverzekering vergelijken.

Meer over de scooterverzekering

Je kunt er ook voor kiezen een of meer aanvullende verzekeringen naast je scooterverzekering af te sluiten. Zo sluit je bijvoorbeeld een ongevallen opzittendenverzekering af, waarbij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval worden gedekt.

Ook kun je kiezen voor een verkeersrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de kosten van juridische bijstand bij kwesties rondom je scooter.

Scooterverzekering vergelijken

Het vergelijken van de scooterverzekering is heel makkelijk. Je moet hiervoor een aantal gegevens invullen. Dit zijn je kenteken, je postcode, de leeftijd waarop je het scooterrijbewijs hebt gehaald, de geboortedatum van de jongste bestuurder, het aantal schadevrije jaren dat je (eventueel) hebt opgebouwd, het soort vervoermiddel dat je rijdt, hoe snel de scooter kan, wat voor brandstof de scooter verbruikt en of je zakelijk of particulier gaat rijden.

Vervolgens geef je aan welke dekking je zou willen. Dit kan WA, WA + beperkt casco of allrisk zijn. Om de vergelijking nog completer te maken, kun je de dekkingsvormen ook allemaal aanvinken. Het kan bijvoorbeeld zomaar zo zijn dan er een heel klein verschil zit tussen de premie voor een WA-verzekering en een WA + beperkt-cascoverzekering.

Als extra informatie willen we ook weten wat voor soort slot je hebt, wat de nieuwwaarde- en de aanschafwaarde van je scooter zijn en wat de waarde van eventuele accessoires aan de scooter zijn. Na dit allemaal ingevuld te hebben, krijg je een overzicht van de voordeligste scooterverzekeringen die aan jouw eisen voldoen.